A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств від держави

Дата: 20.06.2018 14:42
Кількість переглядів: 858

Звертаємо Вашу увагу, що поточного року Урядом впроваджено в дію нову бюджетну програму «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств», на фінансування якої в державному бюджеті передбачено 1 млрд. грн.

Порядок та умови надання підтримки затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 106. Фінансова підтримка надається фермерським господарствам, у власності та/або користуванні яких перебуває не більше ніж 500 гектарів земель сільськогосподарського призначення, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 15 млн. грн.

Отримати бюджетні кошти можна за такими напрямами:

  • часткова компенсація вартості закупленого у суб’єктів насінництва насіння сільськогосподарських рослин вітчизняної селекції (Компенсується 80 відсотків вартості насіння (без ПДВ), але не більше 30,0 тис. грн. на одне фермерське господарство);
  • часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва (Фермерські господарства можуть отримати на безповоротній основі компенсацію у розмірі 40 відсотків вартості придбаної техніки та обладнання, при цьому компенсація техніки та обладнання у розмірі 25 відсотків вартості техніки та обладнання надається за рахунок бюджетної програми КПКВК 2801580 «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва», а у розмірі 15 відсотків вартості - за рахунок бюджетної програми КПКВК 2801230 «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств». Процедура та вимоги щодо отримання державної допомоги на закупівлю техніки та обладнання фермерським господарствам визначені Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2017р.№ 130);
  • здешевлення кредитів (Фермерському господарству передбачено компенсацію за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами, залученими у національній валюті у розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розміру, передбаченого кредитним договором, зменшеним на 1 відсотковий пункт:

до 1 року, обсяг кредиту - не перевищує 500, тис. гри для покриття виробничих витрат;

до 3 років, обсяг кредиту - не перевищує 9,0 млн. грн для придбання основних засобів сільськогосподарського виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об ’єктів сільськогосподарського призначення).


Фото без опису

Завантажити файл


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь