A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Гірчить Чорнобиль через роки

Дата: 27.04.2018 14:43
Кількість переглядів: 839

«Гірчить Чорнобиль через роки»

«… Третій Ангел просурмив і впала з неба велика зірка, що горіла, немов світильник. І впала на третину рік і на джерела вод. Ім'я цієї зірки – полинь. І третина вод стала полином. І багато людей вмерли  від  вод, тому що вони гіркими стали…»

26 квітня 1986 року. Була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.

         З нагоди відзначення 32-ї річниці від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС, бібліотекарі  Доманівської дитячої  бібліотеки провели  історичний екскурс в минуле на 32 роки:  «Гірчить Чорнобиль через роки»,  для учнів 5 –х класів Доманівського НВК І-ІІІст№2(Центру дитячої та юнацької творчості).  Діти прослухали відомості про цю аварію, переглянули відео презентацію: «Слава Героям Чорнобиля», відеоролики: «Ми першими були, «Свічка пам’яті», «Чорнобиль: життя до і після», «Чорнобильська зона» та інш.

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь