A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

День сімейного читання: «Дитина – дзеркало родини»

Дата: 25.04.2018 17:00
Кількість переглядів: 981

Для відродження традицій читання всією сім’єю в рамках Обласної акції в Доманівській дитячій бібліотеці – філії, у співпраці з завідувачем шкільної бібліотеки ДоманівськоїЗОШ№2, Славітінською С.В., пройшов День сімейного читання: «Дитина – дзеркало родини». Основою сімейного читання була популяризація творчості великого педагога і письменника Василя Сухомлинського, якому у цьому році ми відзначаємо сторічний ювілей.

На свято сімейного читання були запрошені сім’ї, в яких батьки читають зі своїми дітьми та всі бажаючі.

Бібліотекарі потурбувалися, щоб спілкування сімей з книгою було цікавим та корисним, щоб об’єднати дорослих і дітей у спільному сімейному читанні.

Стартував День сімейного читання з представлення сімей та з перегляду відео презентації: «Життєвий шлях Василя Сухомлинського».

Продовження заходу супроводжував столик ювіляра: «Творчий спадок Василя Сухомлинського», на якому була представлена література для малят, де героями його творів найчастіше виступають діти.

Біля столика пройшли голосні читання творів письменника. Діти разом з дорослими здійснили літературну подорож до світу маленьких казок, мали уявлення про доброту, чуйність і уважність, вчилися спостерігати та робити висновки під час знайомства з дитячими творами.

Після голосних читань пройшло обговорення прочитаних творів. Діти відгадували питання вікторини. Цікавою новинкою став для присутніх перегляд бук – трейлерів: «Сторінками творів В. Сухомлинського», та «Важко бути людиною». Привернув увагу присутніх до себе і фліпчарт: «Серце віддаю дітям», де були представлені вислови великого педагога про сім’ю, дітей та роль книги  та читання у вихованні підростаючого покоління. Приємно вразила дорослих гостей виставка літератури: «Книги татомаминого дитинства», де була представлена література, яку читали батьки в дитячі роки та яка не втратила свою популярність і сьогодні, серед сучасних дітей. Дорослі згадали книги і улюблених героїв з якими зростали, а діти розповіли про своїх літературних кумирів .

Сучасний світ вчить нас отримувати інформацію тим чи іншим способом. Щоб мати уяву про відношення членів сім’ї до комп’ютерних технологій, бібліотекарі провели міні дослідження: «Книга і комп’ютер: Суперники чи союзники».

Під час обговорення учасники розкривали свої погляди, кожен відстоював свою позицію. Але сьогодні в бібліотеці зібралися невипадкові відвідувачі, а шанувальники книги та любителі читання. Тому вирішили, що книга залишається надійним та незамінним другом в житті та все ж таки є союзником комп’ютера. В наш час одне без одного існувати не може.

А потім почалася година спілкування: «Дружить з книгою родина». Учасники розповідали про свої традиції, пов’язані з читанням, про домашню бібліотеку. Кожен рекламував вголос свою улюблену дитячу книгу, ділився враженням про прочитане. Від щирих розповідей всі присутні отримали велике задоволення.

Приємно, що родини бережуть традиції шанування книги в сім’ї,  продовжують разом з дітьми читати кращі твори дитячої літератури.

І сьогодні День сімейного читання, діти в тісному колі батьків та бібліотекарів пройшли школу добрих вчинків, дізналися про доброту, чуйність і уважність, вчилися бачити красу природи, рости здоровими та сміливими.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь