A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Нарада з питань розвитку сільської медицини під головуванням Президента України

Дата: 11.09.2017 16:08
Кількість переглядів: 969

Фото без опису

Представники  Доманівщини: Лілія Гудзенко, Ірина Святченко та Надія Бабанська в складі делегації від Миколаївської області взяли участь  в нараді, яка відбулася 11 вересня 2017 року  в м. Києві.

Президент України провів нараду з питань розвитку сільської медицини та впровадження медичної реформи. Розпочавши нараду, Петро Порошенко наголосив на тому, що держава має докласти максимум зусиль для поліпшення рівня медицини в сільській місцевості і прискорення реалізації відповідної програми. «Значною, важливою складовою частиною медичної реформи є ситуація з рівнем забезпечення медичними послугами на селі», – наголосив він.

Україна є не лише однією з найбільших за площею країн Європи, а й країною, де найбільша частина населення проживає в сільській місцевості – 33%. При цьому Президент України підкреслив, що рівень медичних послуг є абсолютно незадовільним. «Поточний стан – жахливий. Лише 17% фельдшерсько-акушерських пунктів і амбулаторій забезпечені транспортом. Не вистачає обладнання, ліків, у значній частині ФАП немає медичного персоналу. Ми платимо дуже дорогу ціну за уповільнення реформування медицини», – підкреслив П. Порошенко.

Зважаючи на жахливий стан справ у медичній галузі в сільській місцевості, за дорученням Глави держави й була розроблена програма реформи сільської медицини. Ця програма, на переконання Президента, «дає сучасні відповіді на виклики, які існують зараз перед державою».

Серед новацій, які пропонується запровадити, – телемедицина: у кожному ФАП, амбулаторії будуть створені умови, щоб медичний працівник зміг зробити якісне обстеження пацієнта та отримати консультацію від своїх колег з району чи більш кваліфікованих профільних лікарів. «Буде проведений широкополосний інтернет», – зазначив П. Порошенко. Для селян ця послуга має бути безкоштовною.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь