A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

В Доманівці запроваджують заходи з енергозбереження

Дата: 31.10.2017 11:35
Кількість переглядів: 1453

У рамках реалізації проекту CLEEN: Енергоефективність та створення коаліцій на місцях Фонд розвитку громади селища Доманівка взяв участь у конкурсі міні грантів, реалізувавши місцеву ініціативу «Економія повинна бути економною. Підвищення рівня розуміння актуальності впровадження енергозберігаючих заходів для закладів соціальної сфери, розташованих на території Доманівської ОТГ». Під час реалізації проекту проведено аналіз витрат на енергоносії по закладам соціальної сфери Доманівскої ОТГ, Доманівського району. Результати аналізу запрезентовано на фокус-груповому дослідженні з представниками керівного складу органів місцевого самоврядування. Після дослідження проведено пробний енергоаудит Доманівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 залученим сертифікованим спеціалістом. Разом з узагальненими результатами енергоаудиту випрацьовано рекомендації стосовно запровадження заходів з енергозбереження для закладів соціальної сфери та побутових споживачів.

В продовження теми енергоаудиту у рамках українсько-польського проекту «Оцінка публічних політик в дії», що реалізується Демократичним товариством «Схід» (Польща), спільно зі Східноукраїнським центром громадських ініціатив Доманівку відвідала група експертів – евалюаторів.

Евалюація – це нове слово, що означає давно популярну у світі техніку оцінки та аналізу програм (проектів), яка використовується при управлінні проектами (англ. Program (Project) Evaluation and Review Technique (скорочено — PERT)). Проведення такої оцінки є усталеною практикою в багатьох європейських країнах та часто обов’язковою умовою для виділення відповідним органам коштів від багатьох міжнародних донорів. Це своєрідне соціальне дослідження, яке дає змогу зібрати думку мешканців, спеціалістів та експертів і зробити звіт, який допоможе оцінити своєчасність, необхідність того чи іншого проекту, ставлення до його втілення пересічних громадян, виробити рекомендації для покращення проекту в майбутньому.

Свою роботу евалюатори Олексій Северін та Костянтин Донченко, почали із робочої зустрічі з Доманівським селищним головою Олександром Догою, його заступником по виконавчій роботі Гуличом В.В., заступником селищного голови з питань освіти, медицини, культури, молоді та спорту, соціального захисту населення та впровадження інвестиційних програм  Святченко І.К., керуючим справами виконавчого комітету Соловей І.А. та депутатом селищної ради Міхенько І.В. 

Селищний голова та заступники поділилися з евалюаторами досвідом втілення ряду проектів, вирішення певних питань з благоустрою та розвитку селища, відповіли на питання експертів.

В рамках робочої зустрічі евалюатори відвідали Доманівську ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2, де зустрілися з директором школи Макогоненком А.А., який надав відповідь на одне з головних питань про необхідність здійснення енергоаудиту адмінбудівлі загальноосвітньої школи, а саме здійснення добровільного енергетичного обстеження, проведеного за ініціативою споживача паливно-енергетичних ресурсів з метою встановлення ефективності використання ними паливно-енергетичних ресурсів і вироблення економічно обґрунтованих заходів щодо зниження витрат.

Звіт евалюаторів про необхідність здійснення енергоаудиту адмінбудівлі загальноосвітньої школи за результатами його складання буде висвітлено на сайті по закінченню роботи.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь