A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Конференція «Децентралізація, управління землями та розвиток громад»

Дата: 15.12.2017 11:14
Кількість переглядів: 927

14 грудня 2017 року спеціалісти сектору земельних відносин та містобудування Доманівської селищної ради Голумбйовська Т.Й., Томчук С.М. Піроженко В.В.  взяли участь у конференції з питань децентралізації, управління землями та розвитку громад, яка відбулася у м. Києві.

Мета - поширення кращих практик та універсальних інноваційних рішень ефективного використання та захисту земель в умовах децентралізації, а також обговорення нових можливостей розвитку територіальних громад із залученням інвесторів.

У заході взяли участь Віце –прем’єр - міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та  житлового – комунального господарства України Геннадій Зубко,  директор Проекту  USAID «Агросільрозвиток » Патрік Рейдер,   голова Місії USAID в Україні Сюзан Косінскі ФРІТЦ, голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад (ВАССР ) Микола Фурсенко , Перший заступник Міністра аграрної політики  та продовольства України  Максим Мартинюк, Народний депутат України, в.о голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Бакуменко та інші експерти у даній сфері; організатор -  Агенство США з міжнародного розвитку (USAID).

         В ході проведення конференції  розглядались  наступні питання:

  1. Чи потрібнопередавати громадам повноваження по управлінню землями ОТГ? Якщо так, то як швидко це треба зробити?
  2. Чи здатні громади брати на себе ці повноваження і що їм для цього потрібно?
  3. Очікувані результати, переваги та ризики для громад.

Участь в таких заходах є дуже важливою для землевпорядників ОТГ, так як на даний час в Україні відбуваються зміни у сфері земельних відносин. Представники ОТГ з усієї країни мали чудову можливість щодо обміну досвідом та впровадження на місцях нових методів роботи, ефективного використання земельних ресурсів. Конференція виявилась цікавою та корисною, адже  участь в подібних заходах не тільки підвищує рівень  знань, а й відкриває нові можливості для розвитку територіальних громад України.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь