A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 23.01.2018 10:03
Кількість переглядів: 980

22 січня у Богданівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Прибузької ОТГ відбулися  урочистості, присвячені Дню Соборності України. Почесними гостями на святі були учасники антитерористичної операції – учасники бойових дій, добровольці Української Добровольчої Армії, матері загиблих наших земляків Кучмій Олена Дмитрівна і Левицька Любов Семенівна, делегація Доманівської селищної ради, учнівська молодь. Виступаючи перед  учасниками заходу, голова районної державної адміністрації, голова районної ради, директор Богданівської школи сердечно привітали присутніх зі святом, побажали їм міцного здоров'я, довголіття, щастя, благополуччя, а найголовніше – мирного неба на головою.

Кожного дня, щогодини Україна завдяки чоловікам-героям, серед яких і наші славні земляки, виборює право бути суверенною, єдиною державою. Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про них писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов´язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців говорили діти Богданівської школи у своїх виступах.

Відзнакою «Герой Миколаївщини» було нагороджено Кучмія Івана Сергійовича (посмертно), нагороду отримала мати Героя Кучмій Олена Дмитрівна. Учасники бойових дій Максим Березовський та Тимофій Гаврилов вручили його матері Ікону пам’яті. Ікони пам'яті  вручаються матерям загиблих воїнів. Даний проект ініційований Оленою Карамушкою – італійським скульптором українського походження. За її авторською розробкою виливаються ікони пам’яті боротьби за незалежність України.

Орденом «Лицарський хрест добровольця Української добровольчої армії» нагороджено Геннадія Миколайовича Левицького (посмертно), добровольця Української Добровольчої Армії. Цю нагороду отримала його мати Левицька Любов Семенівна.

Всього було в нашій історії: і високого, і трагічного. Як ніякий інший народ, українці заплатили за своє право на волю життям мільйонів синів і дочок. Вони гинули по світах за ту ідею, без якої будь-який народ перестає так називатися. Однак кожна епоха народжувала нових героїв, готових до самопожертви. Тому що, як кажуть, про нас, українців, у нас є воля, у нас є доля, у нас є мова, у нас є все.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь