A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

УРОЧИСТОСТІ НА ДЕНЬ СЕЛА КОПАНІ

Дата: 07.05.2018 16:36
Кількість переглядів: 1046

День села – важлива і хвилююча подія для кожного сільського жителя. Це не просто свято, це свідчення єдності та самоорганізованості.

6 травня, мешканці села Копані відзначають День села. Саме в цей день з'їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей. Місцеві жителі та жителі сусідніх сіл прийшли в цей святковий день, аби разом відсвяткувати народження свого села.

Ранок  для людей розпочався богослужінням... В обідню пору, відслужили біля храму молебен, зібрались місцеві жителі та гості від старого до малого. Розпочався святковий концерт…

У цей день на свято приїхали голова Доманівської районної ради Тарас Кушнір, представник від селищної ради Ірина Міхенько, депутат селищної ради Михайло Молдованенко, депутат районної ради Наталія Парческу, директор Доманівського НВК «Доманівська ЗОШ I-III ст. №1 – Центр дитячої та юнацької творчості» Доманівської селищної ради Віталій Богдан.

Урочиста частина свята відбулась під відкритим небом, поряд біля церкви. Почесні гості теплими словами привітань поздоровили людей.

До концерту підійшли з творчістю та гумором. Готувалися серйозно. Адже таке дійство у селян буває практично раз на рік. Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан. Учні школи вітали земляків поетичними рядками та музичними композиціями, які присвячувались і Україні, і рідному краю, і рідним батькам.  На початку святкування начальник загального відділу Ірина Міхенько подарувала символічний подарунок від Доманівської селищної ради.

З вітальним словом до своїх односельців звернулася виконуючий обов’язки старости села Жанна Шевченко. Вітаючи односельчан зі святом, староста, подякувала тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села, зокрема, тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Також, побажала селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

Представник підприємства ПП «Веселий роздол» Тіна Молдованенко, за спонсорської підтримки депутата селищної ради Михайла Молдованенка і депутата районної ради Наталії Парческу, вручала грошові подарунки жителям у таких номінаціях:

Найстарша жителька села   – Кудін Надія Федорівна – 88 років

Подружжя:  Вільчинських - Віталій Яковлєвич та Любов Федорівна – 60 років

 Козодой - Анатолій Григорович та Катерина Михайлівна – 55 років

  Білошицьких  - Володимир  Зіновійович та Людмила Володимирівна – 25 р.

  Мокринських – Сергій Васильович та Ірина Миколаївна – 20 років

 День народження: Назарова Світлана Василівна

 Годіна Ірина Валеріївна

 Руснак Юрій Петрович

Наймолодші жителі: Юрченко Мар’яна Дмитрівна

Годіна Ясмін Вячеславівна

Матері-героїні: Бабенко Антоніна Леонтіївна – 5 дітей

Грабовенко Галина Іванівна – 5 дітей.

Грошовим заохоченням були відзначені  всі, хто приймав участь у роботах з благоустрою території села

(40 чоловік), а також учасників художньої самодіяльності  (15 чоловік).

Окрім концерту гості та жителі села могли пригоститися смаколиками. Скуштувати назбиралось чимало охочих. А для найменших  організовано солодкий стіл з  соком, цукерками,печивом і тортом.

Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини. Хочеться вірити, що проведення такого свята стане доброю традицією і в наступні роки.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь