A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

МІТИНГ З НАГОДИ 32-ї річниці Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2018 16:39
Кількість переглядів: 865

26 квітня, у день 32-х роковин аварії на ЧАЕС, в Доманівці біля пам’ятного знаку Героям Чорнобиля відбувся мітинг-реквієм.

Для участі у заході зібралися ліквідатори аварії на ЧАЕС, члени громадської організації "Союз. Чорнобиль. Україна".На заході також були присутні керівники і працівники районних установ та організацій, представники громадських об’єднань, шкільна молодь, небайдужі жителі селища  та сіл об’єднаної громади.

На початку мітингу ведуча нагадала присутнім про трагічні події 26 квітня 1986 року, коли на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався вибух з викидом хмари радіаційного пилу. Цю подію з часом назвуть найбільшою техногенно-екологічною катастрофою в історії людства. Згадали і про подвиг пожежників ЧАЕС, які першими не роздумуючи кинулися в саме пекло, на дах зруйнованого реактора, гасити радіаційну пожежу, і за це заплати власним життям, рятуючи не просто атомну станцію, а Прип’ять, Чорнобиль, Київ, Україну і Європу від радіаційного забруднення.

Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих ліквідаторів аварії.

Зі словами пошани та вдячності до ліквідаторів звернувся голова районної громадської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз. Чорнобиль. Україна.» Ігор Тамбовський.

Посадовці говорили про відповідальність людства за збереження екологічного здоров’я планети, про недопущення у подальшому подібних техногенних катастроф, про самовідданий подвиг героїв-ліквідаторів, про необхідність постійної уваги з боку влади і суспільства до цих людей та їх проблем.

Учасники мітингу поклали букети квітів до пам’ятного знаку.

Настоятель храму Олександра Невського, архімандрит Антоній відправив біля пам'ятного знаку поминальну панахиду за загиблими ліквідаторами аварії.

Насамкінець актуально і патріотично прозвучав Державний Гімн України.

Сьогодні минає 32-й рік від дня цієї трагедії. Але її відгомін ми чуємо й досі. Дякуємо і пам'ятаємо за вчинки Героїв, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС. Чорнобиль для нас ніколи не стане минулим!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь