A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Представники Доманівської громади на семінарі програми DOBRE: “Система автоматизації бюджету участі “Громадський проект”

Дата: 06.04.2018 13:24
Кількість переглядів: 1032

Бюджет участі – це реальна можливість реалізувати свої ідеї, підсилити співпрацю між людьми, спосіб навчання людей розпоряджуватися спільними фінансовими ресурсами на благо громади. Реалізація таких проектів дозволяє виявити нових громадських лідерів, розвитку громадянського суспільства.

Завдяки бюджету участі жителі громади матимуть гарантії, що вибрані ними проекти обов'язково будуть реалізовані. Про це розповів модератор заходу Олександра Іваненко  під час семінару впровадження бюджету участі у Миколаївській області.

Реалізується цей проект у рамках програми DOBRE, де партнером виступає ГО "Social Boost" - українська технологічна громадська організація. Фокус роботи якої — ІТ-проекти із соціальним впливом, впровадження електронної демократії, електронного урядування та відкритих даних.

Завданням впровадження цього проекту є створення загальної методології процесу запровадження бюджету участі, а також розроблення програмного забезпечення бюджету участі.

О.Іваненко  наголосила, що учасники проектів можуть наперед прорахувати обсяг бюджету участі. А також, вона коротко ознайомила з тим, як працює бюджет участі, а саме згідно до Положення про бюджет участі,затвердженого рішенням сесії Доманівської селищної ради, та за оголошенням про здійснення конкурсу проектів громадяни подають свої проектні заявки на фінансування з бюджету участі. На першому етапі конкурсною комісією проектні пропозиції перевіряються на відповідність регламентним нормам та допускають проекти до громадського голосування.

Бюджет участі – це інструмент, з яким люди вчитимуться відповідальності за те, як розвивається громада.

Що ж до основних принципів бюджету участі, то це надання мешканцям гарантій, що вибрані ними проекти обов'язково будуть реалізовані, підтримка мешканців на всіх етапах бюджету участі, а оцінювання бюджету участі повинне відбуватись щороку. Електронна система функціонує в 20 містах.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь