A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Представники Доманівської громади на презентації проекту «Інноваційний кластер «Регіональний інноваційний HUB» (RInnoHUB)» у м. Миколаїв

Дата: 04.04.2018 09:44
Кількість переглядів: 980

Вчора, 03.04.2018 року, на зібранні разом з громадськістю, підприємцями, бізнес-асоціаціями, головами об’єднаних територіальних громад та райдержадміністрацій було презентовано три основні напрямки, впроваджувані Миколаївською ОДА по підтримці малого і середнього бізнесу. Проект «Інноваційний кластер «Регіональний інноваційний HUB «RInnoHUB» - поданий Миколаївською ОДА, став переможцем конкурсного відбору грантових проектів за кошти ЄС. Проект реалізовуватиметься за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики. Проект розрахований на три роки, а загальний бюджет складає близько 5,5 млн. грн.

Завдяки ініціативі голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка, починаючи з минулого року запрацювала програма часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими малим та середнім бізнесом для реалізації проектів. Так, минулого року на програму було виділено 2 млн грн, що є найвищим показником по Україні. На 2018-й рік передбачено 4 млн грн.. Головний критерій – це створення нових робочих місць зі збереженням існуючих. Так, завдяки спільній роботі у 2017 році створено 112 робочих місць, а участь в програмі взяли 29 підприємств, які представляють різні галузі економіки (від сільського господарства до цифрових технологій). Перша із серії конференцій відбулася у березні в Миколаєві. Наступні дві конференції відбудуться: 16 квітня у Березанському районі (з запрошенням Очаківського району та м. Очаків) та 24 квітня у Доманівському районі (з запрошенням Вознесенського, Врадіївського та Вознесенського районів). Також 2 конференції відбудуться у травні, в Новобузькому та Братському районах. Ще одна - у м. Миколаєві у червні. Запрошуються підприємці брати участь у програмі часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими малим та середнім бізнесом для реалізації проектів у 2018 році. Деталі можна дізнатися  у департаменті економічного розвитку та регіональної політики ОДА, а також у регіональному фонді підтримки підприємництва на Миколаївщині.

Ще Кушнір О.В., заступник голови облдержадміністрації з питань фінансів,економічного розвитку і децентралізації, неодноразово наголошував, що крім напрямку соціального захисту, який є одним з найкращих в області, потрібно розвивати і можливість нормальної адаптації учасників АТО, шляхом забезепечення їх роботою. Так, в області розроблена унікальна і єдина в своєму роді програма підтримки учасників антитерористичної операції. Наразі вноситься пропозиція щодо виділення 1 млн. гривень для цієї мети, очікується, що на найближчій сесії депутатами обласної ради заходи будуть підтримані. «RInnoHUB» дозволить об’єднати творчих, молодих вчених, бізнес-ідеї, допомогти ввести їх в одне русло, знайти джерело фінансування і створити все це на одному унікальному ресурсі. І вже цього року проект може запрацювати, і ми побачимо перші результати.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь