A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Пам’яті жертв голодомору

Дата: 23.11.2017 15:39
Кількість переглядів: 2080

« Скорботна свічка пам’яті святої».

Горить свіча, І огортається журбою.

Осінній день промерзлою ходою

У серці стука. Пам’ять про померлих.

Замучених голодним тридцять третім.

     Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

23 листопада в Дитячій бібліотеці – філії Доманівської публічної бібліотеки, була проведена година – реквієм: « Пам’яті жертв голодомору», для учнів Доманівської ЗОШ І – ІІІ ст №2,  яку підготувала та провела Безбородько О.Л.- бібліограф Доманівської публічної бібліотеки. Ольга Леонідівна  ознайомила присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, та донесла правду учням,  про цю трагедію, щоб діти  берегли їх у своїй пам’яті в ім’я того, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

 Бібліотекар Доманівської шкільної бібліотеки Славітінська С.В. – провела презентацію  літератури , яка була представлена на викладці:  «Сумні лабіринти історії», на якій було  представлено документи, фотографії та публікації про геноцид української нації, спогади і свідчення очевидців, тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом.

Тарасова І.В. спонукала присутніх замислитись над питанням «Крихта хліба – багато це чи мало?». Учасникам заходу було запропоновано переглянути документальний фільм «Голодомор», дитячі серця  зворушили пісні «Свічка» та «Це було не в сні а на яву», а також вірші « Ти кажеш не було голодомору», « Геноцид української нації», які присвячені усім загиблим під час голодомору.

  На заході присутні згадали про жахи голоду 1932-33 років, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор». Наприкінці заходу усі присутні вшанували пам’ять про померлих хвилиною мовчання.

                                                                       Директор Доманівської публічної бібліотеки Тарасова І.В.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь