A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Освітньо-культурному середовищу Доманівської ОТГ бути!

Дата: 10.08.2017 17:48
Кількість переглядів: 955

Фото без опису Громада - то потужна сила, яка гуртуючись, може досягти значних успіхів у вирішенні різнопланових завдань. Шлях, пройдений Доманівською селищною радою з днзаснування, був, і є тернистим та засвідчує, що ми з Вами, з населенням країни поступово перетворюємося на громадян своєї держави. Що коріння милосердя, добра, любові, самопожертви, патріотизму, яке протягом століть підживлювалося нашими предками не засохло, а на повну силу живить дерево, яке зветься Україна. Сьогодні ми з Вами переживаємо надзвичайні для України події! Всі ми краще зрозуміли, що живемо на одній території та вболіваємо за добробут нашої землі. І те, що нас не зламало - додало нам сили та віри. Вірю, що спільні зусилля, прагнення до вдосконалення, професіоналізм, здоровий глузд та адекватна громадська оцінка знайдуть своє відображення в непростому процесі побудові нашої об`єднаної територіальної громади, мирної демократичної України з розвинутим громадянським суспільством!
Успішний соціально-економічний розвиток Доманівської громади неможливий без співпраці органів місцевого самоврядування з громадським суспільством, яка передбачає безпосередню участь членів територіальної громади з управлінні громадою. Участь у реалізації українсько-польського проекту «Співпраця об'єднаних громад для участі громадськості в управління освітою» дає можливість налагодження діалогу між всіма учасниками навчально-виховного процесу та забезпечення реальної участі громадськості у вирішенні проблемних питань функціонування закладів освіти в Доманівській об’єднаній територіальній громаді. 8 серпня відбулася третя зустріч на тему «Участь громадськості у створенні якісного освітньо-культурного середовища Доманівської ОТГ: реалії і перспективи». Головною метою чергового засідання відкритої громадської студії (ця форма спілкування стала вже традиційною в проведенні делібераційних зустрічей) було забезпечення реальної участі громадськості у вирішенні проблемних питань створення в Доманівській ОТГ єдиного освітньо-культурного простору як способу забезпечити молодь якісними послугами. У заході взяли участь 27 представників громади: це переважно педагоги опорних шкіл та їх філій, працівники дошкільних та позашкільних навчальних закладів, небайдужі мешканці. Активно включилися в роботу Святченко І.К., заступник Доманівського селищного голови, спеціалісти новоствореного відділу освіти молоді та спорту. Така зустріч зацікавила і районне керівництво: на ній були присутні перший заступник голови Доманівської районної державної адміністрації Фалько Н.І. та заступник голови Доманівської районної ради Мазалова Н.А.
Робота відкритої громадської студії складалася із двох блоків: інформаційного та практичного. У першій частині засідання присутні ознайомилися із освітньо-культурним середовищем Доманівської ОТГ, якісними показниками діяльності навчальних закладів за минулий навчальний рік. Консультант проекту Редька Л.В., директор Золотоніського районного будинку дитячої та юнацької творчості (Черкаська область), наголосила на ролі позашкілля у вихованні учнівської молоді в умовах розбудови нової української школи.
«Практична майстерня громадських ініціатив: перші кроки до створення спільного освітнього простору Доманівської громади» – таку назву мала друга частина засідання. У її проведенні взяв участь Штурхецький С. В. – український громадський діяч, журналіст, кандидат наук з державного управління, науковий співробітник Національного університету «Острозька академія», доцент кафедри журналістики. Сергій Володимирович наголосив на проблемах, які постають перед новоствореними громадами у процесі реалізації освітніх завдань. Він обґрунтував поняття «освітній простір», вказав на важливість і дієвість інформаційної системи для формування іміджу як громади в цілому, так і її освітньо-культурної складової.
Зустріч продовжилася роботою у групах. Тренінгова вправа, яка була запропонована С.Штурхецьким, мала визначити рівень креативності учасників, небайдужості до проблем громади. Учасниками 4-х сформованих груп були створені плани інформаційних приводів на вересень-грудень, реалізація яких має забезпечити розуміння між учасниками, тісну взаємодію, що є вкрай необхідним у сучасних реаліях. Наприкінці зустрічі учасники дійшли висновку, що налагодження тісної співпраці – один із дієвих шляхів створення та функціонування єдиного освітньо-культурного простору громади. Присутні зрозуміли, що вирішення будь-якої проблеми залежить саме від них, від відчуття себе як частинки однієї громади, важливості власного вкла
ду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь