A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

Патріотична година «Ми пам'ятаємо, Вас визволителі»

Дата: 27.10.2017 11:29
Кількість переглядів: 974

  Напередодні Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників в читальному залі  Доманівської публічної ї бібліотеки, проведено патріотичну  годину «Ми пам'ятаємо, Вас визволителі» для учнів 7-х класів,  Доманівської ЗОШ І -  ІІІст.№2 разом з бібліотекарем шкільної бібліотеки Славітінською Світланою Володимирівною .  Цей день відзначається 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної території України, згідно Указу Президента України «Про день визволення України від фашистських загарбників» з метою вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні.

  Бібліограф Доманівської публічної бібліотеки Безбородько Ольга Леонідівна     розповіла про історичний екскурс визволення України від фашистських загарбників. Саме в ході Другої світової війни 1941–1945 років на території України відбулися ключові битви за визволення Європи від фашизму. За підрахунками істориків, в результаті воєнних дій на території України загинуло близько 3 млн. радянських воїнів, понад 2 млн. українців було вивезено для примусової праці до Німеччини, повністю чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 млн. людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств. Бойовими нагородами за заслуги було відзначено близько 2,5 млн. мужніх, героїчних воїнів-українців.

Учні ознайомилися з викладкою літератури: «Пером писана війна»,  яка розкриває історичну правду про переможні та трагічні дні 1941 – 1945рр.

 За допомогою бібліографа публічної бібліотеки  та бібліотекаря шкільної бібліотеки, діти полинули пам’яттю і згадали подвиг земляків -  визволителів та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Наприкінці  заходу Безбородько О.Л. провела огляд книги  Людмили Ташлай «Війна і діти», в якій розповідається про жахливі воєнні дійсності, через призму дитячої пам’яті  та дитяче сприйняття у поєднанні з зовсім недитячими випробуваннями. Всім присутнім було цікаво та корисно згадати ці трагічні сторінки історії.

Бібліограф Доманівської публічної бібліотеки Безбородько О.Л.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь