A A A K K K
для людей із порушенням зору
Доманівська громада
Миколаївська область, Вознесенський район

День села Петропавлівка

Дата: 12.07.2017 18:23
Кількість переглядів: 1729

Фото без опису

Мій рідний край – село моє!

 

Під таки гаслом 12 липня жителі села Петропавлівка та гості урочисто відзначили 89-ту річницю з часу заснування села та храмове свято Петра і Павла. Організаторами свята виступили Доманівська селищна рада, підприємці, фермери та жителі села Петропавлівка.

Село Фрунзе було засноване у 1928 році в зв’язку з організацією однойменного радгоспу імені Фрунзе. В ньому знаходилась центральна садиба господарства, за яким було закріплено понад 6 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. Станом на 19.05.2016 згідно до постанови Верховної Ради України село перейменоване з села Фрунзе на село Петропавлівка.

Сьогодні в селі, де мешкають 698 жителів, діють загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, дитячий садок, відділення зв’язку, приватні магазини.

У місцевому храмі настоятель отець Іоан відправив святкову службу, потім прихожан запросили на святкову трапезу. Ближче до вечора свято перемістилося на сільський стадіон. Лунали бадьорі естрадні мелодії, запрошуючи усіх долучитися до святкового дійства.

Сердечно привітали петропавлівців  з 89- річним ювілеєм села, з храмовим святом Петра і Павла голова Доманівської райдержадміністрації Осадчук Є.Л. та Доманівський селищний голова Дога О.О. Вони побажали нинішньому поколінню з честю продовжувати славні традиції своїх попередників, збагачувати і примножувати славну історію села

Зі словами щирих вітань зі святом і найкращих побажань до своїх односельців звернувся староста сіл Петропавлівка, Олександродар та Сила Білов Сергій Дмитрович.

Староства привітав двох іменинників найстарішу жительку села Андріянову Євгенію Василівну, якій цього року виповнилося 90 років та Москаленка Олександра Петровича з 25-річчям, вручивши їм подарунки. А також, подарунки отримали Булик Клавдія Дмитрівна в номінації найстарший житель села та Бордіян Славіна Вячеславівна - найменший житель села.

Щирі слова вітань та подарунки отримали подружжя Атаманюків – Іван Васильович та Ганна Василівна, які цього року відсвяткували своє «золоте» весілля.  Організатори пригостили усіх присутніх дітей морозивом, цукерками та солодкими напоями.

Багате талановитими людьми село Петропавлівка. Про це засвідчили і виступи самодіяльних аматорів сцени фольклорного ансамблю «Червона калина», вокальних ансамблів «Івограй» та «Калинонька», які підготували для своїх земляків прекрасну концертну програму, і представили на святі виставку робіт з вишиванок. А також, своїм виступом порадували петропавлівців вихованці дитячого садочку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь